Rasist eller inte?!

I Sverige för hundra år sedan trodde man att de som var kraftiga, långa och rejäla var de mest intelligenta, Medan de som hade annan etnisk bakgrund blev placerade i hjälpklass, på anstalter eller så tvångssteriliserade man dem. Det var hundra år sedan. ...
Idag har 100 år gått, vi har forskat, rest och utbildat oss. Vi vet nu att intelligens, värde och kompetens inte är beroende av en viss hudfärg eller ett visst midjemått. Jag läser i ÖP att 320 flyktingar ska få komma till Östersund dra år. 28 kommentarer har den artikeln och majoriteten av dem är så pinsamma att jag vill gå med skämskudde på ICA när jag handlar mat. Tänk om bomber skulle falla över Sverige, enda chansen att rädda din familj var att fly till ett land som du inte vet något om. Kanske har du redan dött men dina barn får chansen att fly. Egentligen vill dem inte, de är livrädda. Men det är deras enda chans. Men då möts dem av "Ove"67, "Gösta"49 och "Karin"32, som tycker det är "helt förjävligt" och att dem "kostar för mycket pengar". Var fan ska dom ta vägen då? Om man tittar snett på alla med slöja, om man fnyser åt alla som heter mohammed, om man håller extra hårt i plånboken när någon som pratar svenska med brytning går förbi. Om man är så mån om att vi ska ha så tydliga paradigmer, leva så segregerat, vara så jävla trångsynt.. Då ska man fan sluta äta tacos och kebab, sluta åka på charter till Egypten eller Turkiet, sluta gömma sig bakom att man "inte är rasist bara för att man har en åsikt". Nej man kanske inte är rasist, men man är trångsynt och orättvis och de enda lösningar jag kan föreslå för er som känner sig träffade är att bunkra upp med messmör och mellanmjölk och bosätta sig under en gran i skogen. Eller eventuellt åka och kolla läget i Syrien eller Palestina.
 
Vad tycker ni? Snälla skriv vad ni tycker om krig, rasism osv! Vad som!
 
Ttyl;

Önskelista del 2.

Hello!
Nu kommer önskelista del 2 upp! :) Så att alla nära och kära har lite valmöjligheter, haha. ♣
 
 
* Bild 1 - länk
* Bild 2 - länk
* Bild 3 - länk
* Bild 4 - länk
* Bild 5 - finns lite överallt men typ ÖB?!
* Bild 6 - H.M
* Bild 7 - H.M
* Bild 8 - H.M
* Bild 9 - H.M
* Bild 10 - länk
* Bild 11 - länk
* Bild 12 - länk
 
Skostorlek - ca 39
Bhstorlek - 75C
Body - M
Väst - 38/M
Skinnjacka - 38
Tröja - 36/38
 
 
 
 
 
 
Ttyl;
 

8:e december 2012

Fy satan vad kallt det är ute nu! Senna och jag gick upp vid 11 ungefär idag, för att sedan göra sig iordning och drar ner till stan för att inhandla julklappar. Och det var ju inte lite folk på stan! Det var verkligen fult i alla affärer och det brukar det ju inte vara i Västervik annars, men men det är ju snart julafton och alla ska väl införskaffa sig dom sista julklapparna! :) Jag är klar med nästan alla, har 2 kvar med dom kunde jag ju inte fixa idag eftersom att älsklingen var med! (haha) Men annars är jag helt färdig, och det känns faktiskt riktigt skönt, för annars brukar jag vara så duktig på att panikhandla alla julklappar precis innan jul... hehe.. Men som sagt så är jag nästan klar, och betydligt mycket fattigare!! :)
Tänkte slänga in en del 2 av önskelista till jul när jag är klar med den så då är det bara att kika in! :)
 
Ttyl;

6:e december 2012

Hello!
 
Tänkte bara slänga in ett inlägg och säga att jag levar! Har inte så mycket att skriva om just nu och ingen direkt lust att blogga heller. Men jag har tänkt att skriva lite om min stockholmsresa som jag var på i måndags, men det får bli i helgen eller i början på nästa vecka! Och jag typ drunknar i plugg och det går alltid i första hand, (tyvärr).
Men nu får ha det så bra så länge så hörs vi!
 
Ttyl;
Gammal bild från i somras när min morbror gifte sig! ♥

Dreams.

Vad är det ni önskar er mest i hela världen? Vad är era drömmer? Berätta tycker alltid att det är roligt att läsa! :)


2:e december 2012

Hello!
Sorry för att jag inte bloggat något men har haft så mycket att göra nu i helgen! Har varit full rulle hela tiden haha.
I fredags så var jag ledig, så då kom pappa hem till mig och vi fixade och städade massor i lägenheten samt hängde upp alla julgrejer osv. Så nu har jag det jätte mysigt hemma hos mig! :)
Och igår (lördags) så var älsklingen iväg med sitt jobb och åt massa mat osv och skulle vara borta hela dagen så jag bestämde mig för att ringa till farmor, farfar och Pappa och bjöd in dom på mat! Serverade hasselbackspotatis med kyckling och rödvinssås samt sallad, och det blev hur gott som helst! :) sen efter det så blev det kaffe och pepparkakor, så vi hade det allmänt mysigt. Dom åkte hem runt 6-7 och sen vid halv 8 så kom älsklingen hem och jag blev ganska förvånad för jag trodde han skulle komma hem jätte sent! Men det blev ju bara en bra överraskning. :)

Idag så vaknade jag vid 12 ungefär och hoppade in i duschen, gjorde frukost åt mig och Senna! För att senare ta bussen till långrevet för att baka lussebullar med Josefin och Michaela! Fy vad duktiga vi var!! (y) och nu ligger jag och jäser på soffan hemma hos min älskling!
Hur som haver så ska jag upp jätte tidigt imorgon, för bussen går vid 07:00 mot Stockholm. Vi ska till TV4 och kolla hur dom har sina sminkrum osv, och även gå på någon hårmässa tror jag! Roligt ska det bli iallafall! Men vi hörs imorgon då uppdaterar jag mera! :)

Ttyl;