22:e september

Hallo, mästerkocken här! :)
Haha nejdå! Har nyss bakat klart daim-muffins till min älskling som så gärna ville ha det idag! Och jag älskar verkligen att baka och laga mat! (kanske går fel linje? Skulle kanske gått Hotell & Resturang istället?)

Nu ska jag fortsätta kolla desperate housewifes och njuta av mina nybakta muffins! ❤

Ttyl;


GoodNight

Eftersom att jag har haft svårt att sova dom senaste dagarna så säger jag godnatt från sängen med världens huvudvärk!

Ttyl;


21:e september

Hello people!!

Kände att det var dags att blogga igen eftersom att det var ett tag sen!
Har hänt både tråkigheter och roliga saker i mitt liv medans jag inte har bloggat.. Var tvungen att lämna bort min älskade Disa!! Och har även varit lite svårigheter med annat men som är mer privat som jag inte vill ta upp. Men men det börjar bli ljusare framåt så det är ju skönt iallafall! (y)
Har även bl.a. tagit en fika här om dagen med en kär vän, som bor i Linköping sen några år tillbaka. Och hade inte träffat henne nästan på ett år! Så det var skönt att prata av sig lite och kikade även lite i affärer. Sen här om veckan så träffade jag även Lina som jag inte heller träffat på ett bra tag! Vi satte oss på Morella nere i stan och tog oss varsin cider och pratade lite där också!
Annars har det inte hänt så mycket det rullar på mycket bra i skolan för mig för en gångs skull!
Och så kommer snart livets lyckligaste dag (9:e oktober). Kommer nog alltid vara den bästa dagen i mitt liv! ❤
Hur som haver så ska jag fortsätta att kolla på desperate housewifes nu!
Kram på er!! :)

Förresten så är det inte långt kvar nu tills jag och älsklingen åker utomlands heller!! (längtar!!!)

Ttyl;


8:e september 2012.

Hej bloggen!
 
Sitter just nu framför datorn och spelar Mahjong Titans, ett spel som jag verkligen inte kan sluta spela! Haha, hur som helst så sitter jag och väntar på att älsklingen ska bli klar med att beställa flygbiljetter tills sin pappa. Så att vi kan åka och handla lite mat. Så nu verkar han vara klar! Skriver mer lite senare sen när jag har kommit hem.
 
Ttyl;
Bjuder på 3 sommarbild, inte för det var mycket till sommar i år men men..
Bild 1: Skolavslutningen, bild 2: Hemma i Gamleby hos farmor och farfar, bild 2: Innan min morbrors bröllop.





här är lite av dietschemat!

Snabbcheck, att komma igång (viktnedgång)

·         Byt ut potatis,pasta,ris och pommes mot en grönsallad rakt av, inga ursäkter. Ät mycket kött,fisk,fågel men skippa de tjocka såserna.

·         Drick vatten istället för saft och läsk

·         Ät mycket proteiner. Detta får du i dig från bla, kött,fisk och fågel men även i lätt kesella,keso,ägg och proteinpulver(självklart går även icke animalistiska proteinkällor bra om detta passar dig bra,ex bönor,groddar,kikärtor samt linser)

·         Skippa massa frukt, frukt innehåller ofta massvis med fruktsocker(fruktos) och stor mängd kolhydrater, vissa undantag finns.

·         Ät omega3 , omega 3 är fleromättade fetter som kroppen behöver för att få tarmar, hjärta&kärl att fungera väl. Du finner detta i tilskott på burk eller i kost som linfrön,valnötter,kiwi,vegitabiliska oljor samt även fet fisk.

·         Börja med långa regelbundna promenader med en vän och byt ut promenaderna mot löpning. Missa inte att utnyttja vädret då de vissa dagar är på topp. Då du behärskar löpningen så lägg gärna på styrketräning/någon annan sport du älskar under samma dag och se till att bli svettig.

 

Dagens Frukost nr 1:

·         1 dl fiberhavregryn (ca 2,5 dl färdig gröt) + havremjölk + kanel och lite äppelmos

·         1 kaffe latte

·         1 mango och 1 persika som en liten fruktsallad

Dagens Frukost nr 2:

·         1 dl fiberhavregrynsgröt ( tog med mig och fixade på klubben)

·         1 proteinshake, ca 1,5 dl proteinpulver med havremjölk och vatten

·         1 äpple på tåget

·         1 Kaffe latte på tåget

Dagens träningspass:

·         5 min springa lite i lokalen, höga knän, armhävningar, situps, rygglyft mm. Intensivt

·         5 kg hantlar – biceps uppvärmning, 40 st

·         9 kg hantlar – biceps 5 x 8

·         12 kg hantlar – biceps “sitt ner och en i taget håll armbågen på benet” 5 x 5 på varje arm

·         9 kg hantlar – biceps “sitt ner och ta båda samtidigt fast håll händerna raka- knogarna framåt och uppåt” 4 x 10

·         .. mm lite biceps till – kommer inte ihåg exakt

·         Triceps med gummiband, spänt som fan 40 st

·         Triceps med 4 kg – 3 x 20

·         .. något mer

·         Så många armhävningar jag orkade

 

 

 

 

 

Tina räkor (helst tigerräkor men jag hade inga). Blanda ihop spenat, olivolja och vinäger i en skål. Trä på räkorna på en spätt och “pensla” över blandningen på dem. In i ugnen ca 6 min på 230 C . Som salladsbas: Kruksallad, två tomater, 1/4 gurka , isbergsallad och lite ruccola. Till det hela passar en Sport Wasa knäckebröd jättebra till!

                       

Att känna sig som en ny människa

Ja kan ni tänka er – hur många gånger som ni har hittat på andra saker som ni bara måste göra istället för att träna? Ja alltså jag menar, HUR svårt är det egentligen att ägna 1 h av 24 h att träna lite. Och ägna en minut att tänka till innan man tar den nyttiga maten eller den onyttiga. Ja huuuuur svårt är det egentligen. Det är inte svårt, det är bara man själv som måste komma på att det verkligen är det som man vill. Vill man ut och springa? Om svaret är ja, dra på dig skorna innan hjärnan säger nej. Jag LOVAR att när ni kommer hem så kommer det att finnas ett leende på era läppar resten av dagen/kvällen och ni kommer att känna er hundra gånger fräshare än om ni hade stannat hemma framför tvn i soffan.

Hur påverkas kosten av träningen

Det finns nog ingen som jag känner eller känner till som har ätit lika onyttigt efter att ha börjat träna. Eftersom att känslan sitter kvar resten av dagen, och till och med dagen därpå. Känslan att man faktiskt klarade att träna. Då vill man ju inte förstöra det – utan tvärtom – göra allt man kan för att få bättre effekt av träningen. VEM (om inte någon konstig person) går hem och slänger i sig en Pizza efter att ha utfört ett träningspass som den inte gjort på år och dar? Istället tänkter man sig lite för, kanske kollar efter nyttigare saker i mataffären mm. för att just ha kvar känslan av att vara fräsh. Därför skulle jag rekommendera att träna på morgonen! Helt seriöst, det finns så sjukt många saker som man kan träna på morgonen:

Bra morgonträningar

·         Köp en pilatesboll och en pilates bok och gör upp ett morgonprogram

·         Ut och spring

·         Powerwalka innan frukosten

·         Har du ett gym på vägen till skolan/jobbet? – perfekt! Stanna till där en timma

·         Köp en roddmaskin på nätet och “ro” ca 20 min innan du drar iväg

·         Eller köp en spinningcykel, samma där bestäm en tid som passar 30 min kanske framför nyhetsmorgon


Halloj!

Sitter just nu och kollar på WD, finns nog ingen bättre serie än de!!!
Men iallafall vet att jag lovade att slänga upp ett träningsschema och det blir lite senare ikväll!
Nu ska jag fortsätta kolla på WD. Have à great night!

Ttyl;


mitt andra hem♥

Så nu är jag framme i mitt andra hem hos hjärtat! Som inte ens är hemma än, men men han kommer nog snart han också!
Eftersom sommaren är slut nu och hösten börjar komma, så har jag tänkt att börja bli lite nyttig. Äta rätt och inte massa snabbmat hela tiden! Gå ut och gå och börja träna på gym, något som redan är bestämt är att jag ska gå mint 1 gång i veckan på aerobic i 10 veckor eller mindre beroende på hur många gånger i veckan jag kör! Så nu får det bli fit for faight! haha, tror ni jag kommer lyckas? Hoppas det iallafall, så från och med idag så blir det inget mer skräpmat osv. Visst att jag kommer unna mig något gott sådär ibland men inte så som jag har gjort på sista tiden iallafall!
Så just nu ska jag sätta upp ett ät och träningsschema! Kan visa er det sen, :)
Tränar ni? Vad tränar ni i så fall?
 
Ttyl;
 

Fy vad ...

Fy vad det blåser ute.. Sitter just nu och väntar på stadsbussen, som är här vilken minut som helst! Så bloggar mer så fort jag är hemma hos älsklingen min! :)

Ttyl;


7:e september 2012.

Godmorgon på er!
Klev upp för en liten stund sen, vaknade vid 5 imorse och mådde piss.. Så ingen skola för mig idag, hur mår ni? Hoppas ni mår bra iallafall. Jag brukar oftast bli sjuk när hösten börjar komma...
Hur som helst, så ska jag snart klä på mig och sticka hem till mig snart! Och sen blir det att åka tillbaka igen. Vet inte vad denna fredag kommer att bestå av men, det blir nog att vara hemma hela dagen eftersom jag inte har varit super pigg.
Juste på tal om ingenting så var jag hos frissan igår och fixade till mig super slitna hår! Det behöveds ta en bit på topparna, och sen så lockade Caroline även håret! Och tro det eller i så sitter det mesta av lockarna kvar nu också, och mitt hår som brukar ligga som en slekad katt på huvudet efter bara någon timme men det har hållt sig skit bra juh! :)
Nej nu måsta jag klä på mig och hoppa på bussen,
 
Ttyl;
 
En bild från sist Caro klippte mig! (förra sommaren)

Slänger upp...



Slänger upp ett gammalt inlägg eftersom att inte det funkade att kommentera förut... Men nu funkar det igen efter mycket om och men, så släng gärna in en kommentar!
 
Tänkte börja med dagens smink och outfit! Är det något ni skulle tycka vara kul? :)
Och även så jag kan ge er tips på hur man gör med olika sminkningen till både party och vardags!
Eftersom jag går hälsa och skönhetsprogrammet på gymnasiet i Västervik, så får vi lära oss massa snygga sminkningen
så det är bara att hojta till, kan även ta steg för steg blides så ni ser hur jag gör!
Eller om ni vill har frågestunder, m.m.
Eller om ni har några andra idéer så snälla säg till! :)
 



Karaktär
 
red lips

vardag´s
 
Ttyl;
 

spara vs slösa?


 Är så sjukt sugen på att klicka hem så sjukt mycket kläder... Men jag och pojkvännen ska ju utomlands snart, så jag måste ju spara pengar... Men  vafan asså, sitter inprincip och dreglar framför datorn efter allt jag ser!!!
Sneak peak på kläderna!
 
Ttyl;
 
 

ångest för framtiden..

Hello!
Somnade på soffan vid typ halv 4 och vaknade nyss ungefär... Inte så bra kanske, men är fortfarande trött men går jag och lägger mig nu så kommer jag vakna vid fyra i natt inte lika kul kanske. Så får hålla mig vaken en stund till!
 
Hur som haver, förut satt jag och kollade på lite utbildningar och kuser som jag vill gå efter att jag har gått ut gymnasiet. Och jag säger bara en sak... Å N G E S T ... Jag vet verkligen inte vad jag ska välja, jag har alltid velat bli frisör.. Men kom inte in på det på gymnasiet så går hälsa och skönhet (stylist som det heter nu) istället, men jag har som sagt alltid älskat att hålla på med hår och såna grejer så har kollat lite på frisörutbildningar/kurser men jag vill ändå bli en färdig makeup-artist som jag har hållt på med nu i 3 år.. Så jag vet inte ifall jag ska gå en utbildning först med makeup och bli färdig inom det och sen börja en utbildning för frisörer... Eller om jag ska börja direkt med frisörutbildningen som jag verkligen har längtat efter och skjuta upp makeupen i 3 år?!?
Asså guuuuuuud vilken ångest man kan ha!!! Men den stora frågan är, orkar jag verkligen plugga i ungefär 6 år till? Och sen ha praktik i ungefär 3-6r år? Hinner ju fan bli ungefär 25 innan jag är färdig utbildad?!?!?!?!?!?!?!?
Åhhhhh, vad ska jag göra?? ingen press, ingen ångest... nej nej inte alls...
 
Har ni några tips? Förslag? Så släng gärna in en kommentar och tyckt till!
Alla kommentarer uppskattas :)
 
Ttyl;
 



6:e september 2012.

I´m so sorry... Har varit urusel på att blogga, men som jag skrev i tidigare inlägg så har jag inte alls mått bra! Det har hänt så mycket i mitt privatliv som har fått mig att både må fysiskt och psykiskt dåligt.. Men nu börjar jag se ljuset klart och tydligt i slutet av tunneln som jag aldrig trodde skulle ta slut.. Men hur som haver, så har jag inte gjort så mycket det dom senaster månaderna, har fikat med Lina (hennes blogg hittar ni HÄÄR!!) Sen så har jag mestadels varit i skolan nu sen den började, och haft fullt upp där! Ett utav mina indval som jag valde i skolan var grön mat. Och så himla kul det är, inte för att jag är så mycket för vegitarisk mat men men.. Kanske skulle ha gått HR istället?! Haha. 
På våra makeup lektioner så har vi börjat med att göra sår, brännskador m.m och jag måste bara säga att det där med pilla med småsaker är nog inte min grej xD haha (noll tollerans!!) Men det är så sjukt roligt att det är inte sant, och effekterna är super coola! Och veckan innan det så sminkade vi oss gamla igen!
 
Igår hade jag en myskväll med min ängel, och det var inget annat än underbart! Kollade film och bara myste framför soffan, Älskar verkligen den killen!! ♥
Fick även ett sms från min mentor igår om att dagens lektioner var inställda, guuud så skönt med sovmorgon!! Eller inte eftersom jag hade en klipptid kl 08:30... Så det var ju bara att kliva upp som vanligt ändå... S U C K ! Men det gjorde inte så mycket, eftersom att det är härliga Caroline som klipper mig. Hon skulle starta en stylingblogg med hår och sånt i hennes projektarbete, så så fort hon har börjat med det så slänger jag in en länk..
Så nu sitter jag iallafall här i soffan och myser med vovvarna och är jättefin i håret! Så nu blir det att sätta på WD och glo på det tills älsklingen kommer hem till lunch!
 
Glömde nästan att säga att vecka 44 så åker jag och älsklingen till Turkiet!!! Så himla skönt, har inte varit utomlands sen 2008 så det är jag värd tycker jag!
 
Have a great day,
Ttyl;