här är lite av dietschemat!

Snabbcheck, att komma igång (viktnedgång)

·         Byt ut potatis,pasta,ris och pommes mot en grönsallad rakt av, inga ursäkter. Ät mycket kött,fisk,fågel men skippa de tjocka såserna.

·         Drick vatten istället för saft och läsk

·         Ät mycket proteiner. Detta får du i dig från bla, kött,fisk och fågel men även i lätt kesella,keso,ägg och proteinpulver(självklart går även icke animalistiska proteinkällor bra om detta passar dig bra,ex bönor,groddar,kikärtor samt linser)

·         Skippa massa frukt, frukt innehåller ofta massvis med fruktsocker(fruktos) och stor mängd kolhydrater, vissa undantag finns.

·         Ät omega3 , omega 3 är fleromättade fetter som kroppen behöver för att få tarmar, hjärta&kärl att fungera väl. Du finner detta i tilskott på burk eller i kost som linfrön,valnötter,kiwi,vegitabiliska oljor samt även fet fisk.

·         Börja med långa regelbundna promenader med en vän och byt ut promenaderna mot löpning. Missa inte att utnyttja vädret då de vissa dagar är på topp. Då du behärskar löpningen så lägg gärna på styrketräning/någon annan sport du älskar under samma dag och se till att bli svettig.

 

Dagens Frukost nr 1:

·         1 dl fiberhavregryn (ca 2,5 dl färdig gröt) + havremjölk + kanel och lite äppelmos

·         1 kaffe latte

·         1 mango och 1 persika som en liten fruktsallad

Dagens Frukost nr 2:

·         1 dl fiberhavregrynsgröt ( tog med mig och fixade på klubben)

·         1 proteinshake, ca 1,5 dl proteinpulver med havremjölk och vatten

·         1 äpple på tåget

·         1 Kaffe latte på tåget

Dagens träningspass:

·         5 min springa lite i lokalen, höga knän, armhävningar, situps, rygglyft mm. Intensivt

·         5 kg hantlar – biceps uppvärmning, 40 st

·         9 kg hantlar – biceps 5 x 8

·         12 kg hantlar – biceps “sitt ner och en i taget håll armbågen på benet” 5 x 5 på varje arm

·         9 kg hantlar – biceps “sitt ner och ta båda samtidigt fast håll händerna raka- knogarna framåt och uppåt” 4 x 10

·         .. mm lite biceps till – kommer inte ihåg exakt

·         Triceps med gummiband, spänt som fan 40 st

·         Triceps med 4 kg – 3 x 20

·         .. något mer

·         Så många armhävningar jag orkade

 

 

 

 

 

Tina räkor (helst tigerräkor men jag hade inga). Blanda ihop spenat, olivolja och vinäger i en skål. Trä på räkorna på en spätt och “pensla” över blandningen på dem. In i ugnen ca 6 min på 230 C . Som salladsbas: Kruksallad, två tomater, 1/4 gurka , isbergsallad och lite ruccola. Till det hela passar en Sport Wasa knäckebröd jättebra till!

                       

Att känna sig som en ny människa

Ja kan ni tänka er – hur många gånger som ni har hittat på andra saker som ni bara måste göra istället för att träna? Ja alltså jag menar, HUR svårt är det egentligen att ägna 1 h av 24 h att träna lite. Och ägna en minut att tänka till innan man tar den nyttiga maten eller den onyttiga. Ja huuuuur svårt är det egentligen. Det är inte svårt, det är bara man själv som måste komma på att det verkligen är det som man vill. Vill man ut och springa? Om svaret är ja, dra på dig skorna innan hjärnan säger nej. Jag LOVAR att när ni kommer hem så kommer det att finnas ett leende på era läppar resten av dagen/kvällen och ni kommer att känna er hundra gånger fräshare än om ni hade stannat hemma framför tvn i soffan.

Hur påverkas kosten av träningen

Det finns nog ingen som jag känner eller känner till som har ätit lika onyttigt efter att ha börjat träna. Eftersom att känslan sitter kvar resten av dagen, och till och med dagen därpå. Känslan att man faktiskt klarade att träna. Då vill man ju inte förstöra det – utan tvärtom – göra allt man kan för att få bättre effekt av träningen. VEM (om inte någon konstig person) går hem och slänger i sig en Pizza efter att ha utfört ett träningspass som den inte gjort på år och dar? Istället tänkter man sig lite för, kanske kollar efter nyttigare saker i mataffären mm. för att just ha kvar känslan av att vara fräsh. Därför skulle jag rekommendera att träna på morgonen! Helt seriöst, det finns så sjukt många saker som man kan träna på morgonen:

Bra morgonträningar

·         Köp en pilatesboll och en pilates bok och gör upp ett morgonprogram

·         Ut och spring

·         Powerwalka innan frukosten

·         Har du ett gym på vägen till skolan/jobbet? – perfekt! Stanna till där en timma

·         Köp en roddmaskin på nätet och “ro” ca 20 min innan du drar iväg

·         Eller köp en spinningcykel, samma där bestäm en tid som passar 30 min kanske framför nyhetsmorgon




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback